dawkowanie insuliny u chorego odżywianego dożylnie

Mam pytanie odnośnie podawania insuliny u chorego odżywianego gotowymi preparatami do żywienia pozajelitowego=dozylnego. Chory żywiony dożylnie preparatami fabrycznie przygotowanymi, hospitalizowany na Chirurgii z powodu prawdopodobnie pozapalnej torbieli trzustki (leczony zachowawczo) z cukrzycą prawdopodobnie w przebiegu PZT. W jaki sposób należy obliczyć dawkę insuliny, którą należy podać do worka żywieniowego?(bo chyba taki sposób może...

Komentarze (7)
Lock 8332e4c0b16aa78e829946370023970835bf19f47cc8c4ffe11a6c45d1297c3a
Dostęp do treści serwisu tylko dla zalogowanych lekarzy
Zaloguj się
Stosujemy pliki cookie w celu świadczenia naszych usług. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies. Dowiedz się więcej